Fashion look: shoulder robing

Is het je ook opgevallen dat dit jaar heel veel fashion week dames hun jas niet aan doen, maar over hun schouders heen draperen? Deze nieuwe, aparte trend heeft een naam: shoulder robing.

Wat is het?

Het is een veel gespotte look op fashion weeks en ook celebs waaronder Kim K is gek op deze stijl. Shoulder robing houdt eigenlijk gewoon in dat je je armen niet door de mouwen van je jas doet, maar dat je de jas over je schouders drapeert. Wie er begonnen is met de trend is niet bekend, maar er zijn wel enorm veel celebs / bloggers die doen aan shoulder robing. Het voordeel van de trend is dat je het niet alleen in de winter kunt doen, maar ook in de zomer. Het staat classy en geeft je toch net een wat andere look als dat je je jas gewoon normaal draagt!

How to dress?

Het is nog een heel kunstje om je jas op je schouders te laten hangen. Wanneer je bijvoorbeeld te snel loopt, ligt je jas voordat je het weet op de straat. Hieronder een paar tips waardoor jij deze modetrend ook kunt dragen:

  • Kies een mooie jas of blazer die goed te combineren is met de rest van je outfit
  • Trek geen glad shirt onder de jas aan, daardoor heeft de jas namelijk minder grip
  • Trek de jas over je schouders en laat je armen naast je lichaam hangen
  • Zorg ervoor dat je de jas echt over je schouders heen trekt, richting je borsten. Hierdoor blijft hij namelijk beter hangen!
  • Beweeg niet teveel, de kans is groot dat je jas van je schouders afglijdt wanneer je dit doet!
  • Tip: Tegenwoordig heb je ook cape blazers en jasjes waarbij het lijkt alsof je je jas over je schouders draagt.
Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart