Vintage fashion: waar moet je op letten?

Met vintage fashion maak je je outfit nét wat origineler en specialer. Oudere modellen van modehuizen als Louis Vuitton, Hermes en Chanel worden veelal niet meer gemaakt. Daarom is het kopen van vintage vaak ook nog een goede investering en waardevast. Vooral met de jaarlijkse prijsstijgingen van de bovengenoemde modehuizen wordt vintage fashion alleen maar meer waard.  

Vintage mode

Vintage mode is niet overal te koop : je moet er moeite voor doen. Dat betekent op onderzoek uit gaan en de juiste kennis vergaren. Ook is vintage mode vaak gemaakt van hoge kwaliteit. Ketens als Zara, H&M en Primark maken veelal gebruik van goedkope materialen en arbeid. Vroeger lag de focus nu eenmaal niet op massaproductie en gebruikte men veel betere materialen en stoffen. Hierdoor blijft vintage houdbaar  en kan je er langer van genieten. Verder is het leuke van vintage dat het nooit ‘in’ de mode is, maar ook nooit ‘ uit’ de mode. Het is tijdloos en niet aan trends onderhevig. Hierdoor kan je vintage altijd dragen en val je nooit buiten de boot. Ook is het makkelijk te combineren met moderne items uit deze tijd.

Designer vintage

Met een vintage piece kan je een echt statement maken én creëer je de meest unieke looks. Met name designer vintage is de laatste jaren erg populair geworden. In steden als Parijs , Londen en Amsterdam kan je goed designer vintage shoppen. Maar waar moet je op letten als je vintage gaat shoppen? En met name designer vintage, want het laatste wat je wil, is een neppe Chanel tas kopen voor 1000 euro. Hieronder volgen een aantal richtlijnen.

Investeer in vintage

Merken als Chanel, Hermes en Louis Vuitton zijn echte klassiekers en daarom tijdloos. Het zijn labels die al decennia meegaan en geliefd zijn onder echte modeliefhebbers. Omdat er veel vraag naar is, kan je het beste investeren in deze modehuizen. Bestudeer de kenmerken van de modehuizen goed  om geen kat in de zak te kopen.

Prijzen vintage

Een Louis Vuitton tas voor 200 euro? Dat lijkt te mooi om waar te zijn. Bij vintage geldt: is het te mooi om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Voor goede vintage items betaal je meestal tussen de 750 en 5000 euro. Bij 5000 euro kan je denken aan een klassieke Hermes Birkin tas bijvoorbeeld. Tuurlijk zijn er ook merken waarbij de prijzen veel lager liggen. Wil je een goede indicatie van vintage prijzen? Bekijk dan bijvoorbeeld websites die designer vintage aanbieden.

Vintage: Nep of echt?

Vaak vraag je je bij vintage af: is het echt op nep? Bestudeer daarom altijd eerst het item waar je interesse in hebt . Ga op onderzoek uit en lees erover in boeken en tijdschriften. Maak een praatje met experts en verkopers op het gebied van vintage. Hierdoor kun je precies inschatten of een item echt of nep is. Koop ook via erkende online en offline vintage instanties. Denk bij online bijvoorbeeld aan het opvragen van extra foto’s van de bon, authenticiteitskaart, de stiknaden en het logo. In het uiterste geval kun je misschien afspreken met de verkoper bij de desbetreffende boetiek. Vraag daar aan medewerkers of je het item mag laten checken.

Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart