Wat is een tregging?

De legging, de skinny jeans, jegging maar nu ook nog de tregging? Ja, het bestaat. Deze fashion term komen we tegenwoordig overal tegen en we kijken wel naar de afbeelding maar wat is een tregging nou precies? En waarom is deze toch zo populair?

Wat is een tregging? Wij geven antwoord op deze vraag. Alles over het vraagstuk: wat is een tregging. Lees hier alles over dit populaire fashion item.

De tregging

Een tregging is eigenlijk een kruising tussen een legging en een broek. Deze heeft een soepele pasvorm en is wat strakker dan de meeste broeken. De meeste treggings hebben geen broekzakken en zijn dus net als de voorkant van een legging: plain. Vaak ontbreekt er een rits iets wat we wel weer tegenkomen bij een broek. Je kunt de tregging eigenlijk zien als een strakke broek. Het fijne van een tregging is ook dat deze vergeleken met een legging niet doorschijnt, omdat de stof nou eenmaal dikker is. We kunnen ons dus voorstellen dat treggings populair zijn omdat ze het comfort bieden van een legging, maar eruitzien als een broek. Leggings hebben de neiging door te schijnen met name op de plekken die je juist wilt verhullen, een tregging biedt dan uitkomst. Naast treggings heb je ook jeggings. Die twee verschillen niet zo veel van elkaar. Een jegging is een legging, maar dan verhuld in denim.

Wat is er mis met een tregging?

Op zich is er niets mis met een tregging, maar we kunnen ons voorstellen dat je liever kiest voor een broek. Een broek kan je namelijk meer houvast bieden, want als je bukt kan een tregging -net als een legging- niet goed blijven zitten waardoor je geneigd bent deze keer op keer op te hijsen. Niet erg charmant in bepaalde situaties (denk: date) waarbij je te maken krijgt met een bouwvakkers-inkijk. Maar als een tregging lekker high waist is dan heb je hier natuurlijk geen last van. Kortom, you either love them or hate them!

How to wear

De meest geziene look is die waarbij je een sweater -het liefst een beetje oversized- over je tregging heen draagt. Als je van plan bent om een tregging te kopen is een effen kleur de meest gangbare, maar je kunt ook kiezen voor een ander materiaal zoals latex of fake leer. Combineer met een nette blouse, waar je vervolgens weer een sweater overheen draagt. Of mix & match met een merino wol vest.

Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart